.:Cinta Hati Kami:.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, February 9, 2012

09022012...

Assalamualaikum salam siaran setelah 5 hari bercuti..
rasanya ini lah last cuti bersambung for this year kot...lepas ni nk cuti,kena lah amik cuti yer tuan-tuan n puan-puan.....


09022012.....mcm cantik je no tu dimata i....huhu...ada apa ngan nombor tu yer??


Actually 9hb Februari tu adalah tarikh kelahiran buat satu-satunya buah hati putera kesayangan Pn. Saya dan En. Somi Saya.....Muhammad Danish Arwisy Muhamad Roduan.   So semalam genaplah 3 tahun sudaaa usia si budak tecit ni....dh pndai ckp 'adik kn dh besorrr'..memanjanglah 'adik' tu merujuk kepada empunya besday semalam......bila kita ajar 'nama saya Muhammad Danish Arwisy..umur saya 3 tahun' asyikler ditukar nya saya tu jadi 'adik' merujuk kpd dirinya ler.......bila dibahasakan dgn 'abg',haiisshh mcm geli2 telinga la pulok dia......bantai la, adik pun adik la..nti dah ada adik jadi 'abg adik' la...hehe...memacam la lg progress danish skang ni...ckp mmg petah, dh mcm budak usia 5,6 tahun...klu buat salah sket 'xbaik mama...xbaik papa...nti tuhan marah..tuhan potong lidah...'...tu adalah ayat yg plg buat i terkesima okeh....so sts berwaspada dgn apa yg nk dituturkan...nti ustaz tecit bg ceramah...huhu....anyway alhamdulillah kn,kerana itu adalah progress yang sgt positif..dan harapnyer biarlah kekal smpai besar nanti.....malam sebelum hari kejadian, tokma tokbah telefon...wahh sejam kot bckp kt tel,dh pndai request memacam kt tokma dan tokbahnya.....bagus nak oi,yela namanyer cucu sorang ek...leh la dimintak memacam..dpt xdpt lain kira ye....jnji request 1st......:)
Sekarang ni jugak, danish jd peminat setia cerita bersiri "Gemersik Kalbu"...sekali dgr jd nasik kerabu...bila time lagu 'gigit-gigit,cubit telinga' tu siap standby ngn gitar..tak tahan i...nasibler xpndai nk kenyit2 mata mcm si Akashah tu ha.....sgt suka la dia ngn lagu tu ngn lagu Awan Nano...asal nmpak je manusia yg berambut kembang ala2 sarang tebuan tu, Awan Nano la disebutnyer....danish..danish.....


So, Happy Birthday to sayang Mama n Papa ni....Selamat Hari Lahir....tiada lain yg dapat mama n papa kamu kasik (adiah tu x besday pun mmg papa slu surprise kan dia) melainkan doa dan full of love dari mama n papa utk kamu......mama doakan kamu semoga:


jadi anak yg soleh, patuh pd agama
sts sihat dan gembira
hormat org tua
kenang jasa
xmudah lupa diri
jgn ckp besar
belajar rajin-rajin
keje bagus2.....ingat mama papa slu
ingat mereka-mereka yang sts kasihkan kamu


So, untuk 1st edition meraikan empunyer besday ni semalam mama papa bawak ler dia jenjalan...tiup2 kek ada api (request by empunyer diri yer), makan2, main2.....semalam weols spend the time together la kengkonon......mmg happy la dia..ajak nengok movie,xnak la pulok...sorry syg,disebabkan kesuntukan masa dan keadaan tidak mengizinkan,xdpt nk celebrate sunguh-sunguhan la dik oi....xpe,insyallah end of this month ada rezeki kita wat makan2 ek.....anyway request si tecit ni nk tiup kek ada api tu dh tertunai la....dpt lak peberet kek dia,so sensorang la dia bantai kek tu......


Sedikit gambar di hari kejadian untuk tatapan....
ondaway p jenjalan...


edisi peluk memeluk versi dlm kete....ngengader...


budak encem yg ngengader...


epi bday to u..epi bday to u..
epi bday to Muhammad Danish Arwisy...
epi bday to u.......


fuhhhhhhhhhhhhh....


ini utk mama....


ini utk papa pulak...


free style la konon....
racing time..yuhuu!!
 Last but not lease......budak over nih....buat-buat tdo pastu suh mama snap gbr dia...menjadik lak tu..
tdo la sgt kengkononnyer....
Seperti biasa,gbr bertiga sgt susah nk dipamerkan...huhu
Sekian, tata..... 

3 comments:

.:fyzz:. said...

danish sayang..happy besday to you laling.moga menjadi anak yg cemerlang buat mama n papa..makin besar makin ensem anak bujang ko along...

aLoNg@Na said...

fyzz :
mekacih aunty pijot...mudah2an la ndakNya...nti aunty add la mama punyer fb tau...makin besar,mkin byk songeh budak Anmum ni aunty....mulut pun mcm bertih jagung..pot pet memanjang....
** anak dara n anak bujang ko pun pe kurangnyer jot...hehe

kzai said...

salam ziarah ina..terima kasih sudi singgah blog akak..
comel2 nak ina..

Re:Harga Rainbow cake ada 2 size..harga lbh sikit sbb nk buat nya pun leceh sikit nk bakar setiap lapisan kek yg berlainan kalor..

1. size 2kg- Rm90 (with cream cheese topping)
2 Size 2.8kg - Rm110(with cream cheese topping)